Borsos sertésmáj
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- máj
- füstölt szalonna
- vaj
- vöröshagyma
- zúzott fokhagyma
- petrezselyem
- liszt
- fehérbor
- paradicsomlé
- só
Elkészítés
A májat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egyik oldalát megtűzdeljük füstölt szalonnával, majd összegöngyöljük, hogy a tűzdelt oldal kerüljön kívülre. Fehér cérnával átkötjük, majd olajban vagy vajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt hagymát, szeletenként egy gerezd zúzott fokhagymát, kicsire vágott füstölt szalonnát és apróra vágott petrezselyem zöldjét. Kevés liszttel megszórva és 1-1 deci fehérborral meglocsolva együtt pároljuk. Végül felengedjük paradicsomlével és összeforraljuk. Forrón tálaljuk és csak tálaláskor sózzuk meg.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.